På kvällen lyser Expressen

Expressen har skaffat sig en ny skylt i Gamla Stan. Vi på Spektra Neon har fått den stora äran att hjälpa Expressen genom att designa, leverera och montera den nya ljusskylten.

Spektra Neon har under lång  tid haft hand om service och underhåll av Expressens skylt i Gamla Stan. Men nu har den gamla skylten, som hunnit bli över 50 år, tyvärr gjort sitt. Med tiden har sol, vind och vatten slitit på skylten och blekt dess klara färger. Så nu var det dags för en helt ny skylt. Skylten kommer att vara i samma klassiska design som prytt Gamla Stan sedan vintern 1967.

Den nya skylten kommer nu vara bestyckad med LED-belysning istället för neonrör. Skylten går nu från att drivas med högspänning till lågspänning och sparar då ca 70% energi. En hållbar modern skylt, med en klarare och starkare belysning, som är mer miljövänlig. En skylt som kommer lysa med sin närvaro i Gamla Stan i många år framöver. 

Det finns mer information om skylten och dess historia, samt en film på hur arbetet gick till när den sattes upp. Detta finner ni i Expressens egen artikel. Den artikeln kan ni finna här:

Tillbaka

PageLines