Skyltprofiler

Är du på jakt efter en ny skylt och kanske funderar över vilken slags skylt som passar er och ert företags behov? Då har du kommit rätt! Nedan kan du läsa om olika utföranden på skyltar som Spektra Neon levererar och vilka effekter dessa utföranden har. Här finns även bilder på skyltar vi tidigare gjort i respektive profil, så du får en tydlig bild av vad vi på Spektra Neon kan erbjuda ditt företag. Alla våra skyltar har en lång livslängd och en mycket låg energiförbrukning, speciellt om du väljer LED.

LED-rör, neonrör Skyltprofil 1 Spektra Neon AB

Profil 1

Profil 1 måste ses som en av de mest klassiska skylt­profilerna. Bokstävernas front och sida tillverkas av aluminiumplåt som lackeras enligt kundens önskemål. På fronten monteras LED- eller neonrör i önskad kulör. Invändigt i bokstäverna placeras drivdon och kablage. Om natten lyser bokstäverna framåt. Denna profil passar till skyltar som syns både på långt och på nära avstånd. En fin dag- och natteffekt med tydligt sken.

LED-rör, neonrör Skyltprofil 2 Spektra Neon AB

Profil 2

Profil 2 är mycket lik den klassiska profil 1. Skillnaden dessa emellan är att profil 2 har en avskärmningskant längst fram. Detta för att koncentrera ljuset framåt. I övrigt är bokstävernas front och sida tillverkad av aluminiumplåt som lackeras enligt kundens önskemål. På fronten monteras LED- eller neonrör i önskad kulör. Invändigt i bokstäverna placeras drivdon och kablage. Om natten lyser bokstäverna framåt. Denna profil passar till skyltar som syns både på långt och nära avstånd. En fin dag- och natteffekt med tydligt koncentrerat sken.

LED, neon Skyltprofil 3 Spektra Neon AB

Profil 3

Profil 3 stiftmonterade bokstäver med coronaeffekt. Bokstävernas front och sida tillverkas av aluminiumplåt som lackeras enligt kundens önskemål. Invändigt bestyckas bokstäverna med LED eller neon. Dessa kan fås i en rad olika färger och lyser om natten bakåt mot fasaden och bildar den estetiskt vackra coronaeffekten. Bokstäverna monteras på fasaden eller på en bakgrundsplåt med stift. Denna profil passar till logotyper som är mörka om dagen. Det ger en sober natteffekt tack vare coronaeffekten.

LED Skyltprofil 6 Spektra Neon AB

Profil 6

Profil 6 tillverkas av aluminiumplåt som lackeras enligt kundens önskemål. Fronten består av en opalvit akrylplast som kan folieras om man önskar en annan färg än vit. Invändigt bestyckas bokstäverna med LED. Om natten lyser bokstäverna framåt. Denna profil passar till skyltar som syns både på långt och nära avstånd. Rekommenderad maxhöjd är 1 000 mm.

LED Skyltprofil 8 Spektra Neon AB

Profil 8

Profil 8 bokstävernas bakstycken tillverkas av aluminiumplåt som lackeras i önskad färg. Fronterna och en del av sidan består utav akrylplast. Invändigt bestyckas bokstäverna med LED. Detta gör att bokstäverna lyser framåt och även en del av sidan. Eftersom man kan applicera folie på fronten är det mycket enkelt att få skylten att lysa i flera färger. Denna profil passar till logotyper som har en mörk/svart färg eftersom en del av sidan kan lysa i exempelvis vitt. Vill man förstärka ljuset framåt kan en outline vara att rekommendera.

LED, lysrör Skyltprofil 10 Spektra Neon AB

Profil 10

Profil 10 tillverkas som en låda av aluminiumplåt som lackeras i önskad färg. Ur fronten laserskärs logotypen och byggs upp av 10 mm vit akrylplast som kan folieras. Invändigt kan lådan bestyckas med lysrör eller LED. Det senare alternativet är att föredra då lysdioder har en mycket lägre energi­förbrukning och betydligt fler drifttimmar. Om natten lyser logotypen framåt med en coronaeffekt. Denna profil är rent ekonomiskt en billig investering men med ett exklusivt utseende. Den uppbyggda logotypen ger ett tydligt ljus framåt med en vacker coronaeffekt.